Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
sebastian20 (7399 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
pisze ci jakie są tu realia i nie uzywałem wulgaryzmów wiec czumu sie wqrwiasz bo ci pracy nie dałem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
rozumiem ... nie chce być nie mila dla nikogo ...ale jeśli ktos od smego początku bojkotuje to co ja pisze i zamiast pomóc przeszkadza to po co pisze ...no chyba ,że z nudów .....a jeśli chodzi o prace to będę starała się znalezc mam dziecko i dla niego musze .....nie nawidze znieczulicy ...tym bardziej ,że spotkać to może każdego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
na ten moment to nawet jak byś mi ta pracę pomógł znalezc to ja już dziękuje .....znam realia życia w Norwegii i wydaje mi się że nie o to pytałam pytałam o prace ....a Tobie już dziękuje ....mam nadzięję że zrozumiesz choć tym razem ....może znajdz kogoś innego do rozmowy to mi pomoże w rozmowie z kimś kto ma dobre intencje ...a Tobbie życze miłego dnia pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Życzę powodzenia
I jeśli zależy wam musicie teraz zainwestować przetłumaczyć papiery , uczyć sie języka i przedewszystkim szukać szukać wszędzie a nie tylko Oslo Bergen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
dziękuje ....podobno dobro do nas wraca ...dziękuje za życzliwość o którą teraz bardzo trudno
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
heka napisał:
na ten moment to nawet jak byś mi ta pracę pomógł znalezc to ja już dziękuje .....znam realia życia w Norwegii i wydaje mi się że nie o to pytałam pytałam o prace ....a Tobie już dziękuje ....mam nadzięję że zrozumiesz choć tym razem ....może znajdz kogoś innego do rozmowy to mi pomoże w rozmowie z kimś kto ma dobre intencje ...a Tobbie życze miłego dnia pozdrawiamale ja nie miałem złych intencji, próbuje Ci tylko wytłumaczyć że tu jest ciężko o prace, nawet jak jesteś na miejscu i masz norw.nr.pers.
wiem że wolałabyś żebym napisał że jest dużo pracy i jest duże zapotrzebowanie na ludzi w waszych zawodach ale to nie prawda, 3lata temu straciłem prace i przez 2mc nie mogłem znaleźć wiec wiem doskonale co to znaczy a w swoim zawodzie nie mogłem znaleźć bo wszedzie z norweskim już wtedy a co powiedziec teraz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
heka napisał:
dziękuje ....podobno dobro do nas wraca ...dziękuje za życzliwość o którą teraz bardzo trudno
pozdrawiam

Na podstawie jakich przeslanek twierdzisz, ze dobro wraca? Jaka zachodzi korelacja pomiedzy tymi dzialaniami? Prawda jest taka, ze pieprzysz bez sensu i palisz na zalamanca. Wszystko chcesz konczyc dobrym slowem, niumiejetnie wplatajac bzdury o " serduszku, dobrych uczynkach i innych bzdurach"
Praca to biznes - jezeli nie potrafisz dzialac wedlug procedur to sprobuj nieszablonowo, jednak w wypisywaniu bzdur na MN nie jestes nowatorska.Te kalki juz tu byly wielokrotnie i ludzie sa znudzeni takimi bzdurami. Byli juz opiekunowie chorych matek, zbieracze na operacje dzieci, odrzuceni i wielu innych typow. Wiec nie badz madrzejsza niz jestes.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
AndersB ma dużo racji
Aby zacząć tutaj żyć to na samą kaucje za mieszkanie musicie mieć ok 15 tyś zł i to są fakty (na finn.no można zobaczyć) No chyba, że interesuje was wyjazd w lecie to mozecie mieszkać w namiocie (co z dzieckiem raczej odpada) Jeśli chodzi o pracę to Norwegowie się już wycwanili i musicie znać norweski. Więc moja rada to najpierw niech wyjedzie sam mąż i coś poszuka i wtedy was ściągnie bo inaczej sobie tego nie wyobrażam albo chodzicie oboje na kurs norweskiego, odkładacie kasę na pierwsze 2-3 miesiące. No chyba, że bedziecie mieli farta i rzeczywiscie kogoś traficie z pracą czego wam życzę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
REKLAMA

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
a jakim prawem oceniasz skoro pojęcia nie masz .....kończe dobrym slowem bo nie przywykłam do chamstwa i staram sie taka nie być ....jeśli masz z tym problem ,że ktoś lubi napisać komus dziękuje za porade lub dobre chęci ...to jest Twój problem nie mój ...a może ty też spróboj dla odmiany po prostu byc miły ....może ci się spodoba i przestaniesz być chamem.....szukam pracy i tyle czy ja wymagam czegoś od Ciebi czy poprosiłoam o pomoc Ciebie ...NIE więc może ty nie udawaj mądrzejszego od wszystkich innych na świecie ......wiesz zadałam pytanie na tym forum pomóżcie w sprawie pracy ...można to zrobic na trzy sposoby albo podac link do strony gdzie tej pracy szukać ...albo napisać gdzie się można z tym zwrócić ...albo być nieuprzejmym Ty najwidoczniej wybrałeś trzeci sposób no cóz tylko jak cię to przedstawia w moich oczach lub oczach ludzi którzy to czytają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok